Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et fiyatlarında canlı hayvanın kesilmesi tehlikesine dikkat çekerek, süt üreticilerinin maliyetlerin artması nedeniyle hayvanları kestiğini hatırlattı.
Bayraktar, ramazan ayı boyunca marketlerde bulunan 39 üründen 30’unun gıda fiyatlarında artış gösterdiğini açıkladı.
Fiyatı düşen 9 eser arasında en çok düşüş yüzde 24 ile kabakta görüldü.
Üretim bölgelerindeki stokların azalması ve ihracattaki genişleme patates fiyatındaki artışın nedenleri olarak görüldü.
Tarım fiyatlarında dikkat çeken bir diğer gelişme ise Manisa’dan geldi. Yaklaşık 40 gün sürecek olan “erkenci kiraz”ın ilk hasadından elde edilen eserler önce yurt dışına gidecek.
Tarım ve hayvancılıkta sorunların devam ettiği görülürken, enflasyon bilgilerine baktığımızda et, süt ve sebze-meyve fiyatlarında düşüşün pek mümkün olmadığı görülüyor.