Ekonomi

KKM’den çıkışlar devam ediyor, vatandaşlara çağrı yapıldı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre; 15 Ağustos’ta 3 trilyon 410 milyar TL ile zirveye ulaşan Borsa Korumalı Mevduat (KKM) toplamı 2,92 trilyon TL’ye geriledi. Bankacılık kaynaklarının verdiği bilgiye göre KKM’den ayrılanlar TL mevduatlarına geri dönüyor. Birevim Genel Müdürü Av. Mevduatlarının değer kaybetmesinden korkan vatandaşlara çağrıda bulundu. Mahir Orak, “KKM’den ayrılan vatandaşlarımız tasarruf finansmanının sunduğu avantajlardan yararlanırsa, durağan durumda bekleyen mevduatlar ev, araç gibi yatırımlara dönüşerek değerini korumaya, hatta artırmaya devam edecek ve devam edecek” dedi. Ekonomik sisteme dahil olarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak.”

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre; 15 Ağustos’ta 3 trilyon 410 milyar TL ile zirve yapan KKM toplamı 2,92 trilyon TL’ye geriledi. Bankacılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, KKM’de geçen hafta yaşanan 86,2 milyar liralık kaybın bir kısmı TL mevduat hesaplarına dönen gerçek kişiler tarafından yaşandı. Birevim Genel Müdürü Av. “Söz konusu sistemsel dönüşümün vatandaşa zarar verecek sonuçlara yol açmasının önüne geçmek öncelikli hedefimiz olmalıdır.” dedi. Mahir Orak vatandaşlara şu sözlerle seslendi:

“Dolarizasyonu önlemek amacıyla hayata geçirilen Döviz Korumalı Mevduat sistemine vatandaşların ilgisi yüksek oldu. Tasarruflarının değer kaybetmesini istemediği için KKM’yi tercih edenlerin amacı, birikimlerini yatırıma çevirebilmekti. Faizsiz sistemde tasarruf sağlamak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla, ancak ekonomi yönetiminde ortodoks politikalara geçişle birlikte KKM çekiciliğini kaybetmeye başlamış ve sistemden çıkışlar kamu otoriteleri tarafından teşvik edilmeye başlanmıştır. Bu aşamada atılacak en önemli adım, yatırım hedeflerine ulaşmak isteyen vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamak adına KKM sistemindeki birikimlerini tasarruf finansmanı sistemine dahil etmeleridir. KKM’nin sistemde kalması ve vatandaşların “Birikimlerini canlı tutmalarına yardımcı olarak ev, araba, işyeri gibi hedeflerine kısa sürede ulaşmalarını sağlıyor” dedi.

KKM’den çıkış yüzde 14’te

Döviz Korumalı Mevduat’tan çıkışların yüzde 14 seviyesinde olduğunu belirten Av. Mahir Orak, “Yaklaşık 500 milyar TL’lik mevduatın çıkışı yüzde 14’e tekabül ediyor. Bu kadar yüksek miktardaki mevduatın erimesi ne vatandaşlarımız ne de ekonomimiz açısından olumlu sonuçlar doğurmayacak. Bu noktada tasarruf finansmanı devreye giriyor. en akılcı finansman modeli olarak kurtarma.Amacımız, insanlığa fayda ilkesiyle çalışan, ülkemize ve vatandaşlarımıza fayda sağlayacak tasarruf finansmanı sisteminin avantajlarını göstermektir.Kazanılan her kuruşu dönüştürerek güçlendiren tasarruf finansmanı tasarrufa dönüştürmek ve bu tasarrufları bir araya getirmek, ülkemizin refah seviyesini yükselterek vatandaşlarımızın yatırım hedeflerine ulaşmasını sağlar. Faizlere maruz kalmadan, borçlanmadan ve “Herkesin bir evi, arabası olsun, Hiçbir peşinat ödemeden, gelecek hedeflerine bugünden ulaşabiliyorlar” dedi. – İSTANBUL

basyaylaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu